Installatie

Voor nieuwe leden die inmiddels een paar maanden meedoen bij scouting Goirle, breekt binnenkort een spannende tijd aan: de installatie. Voor wie - na het proefdraaien - steeds enthousiaster wordt en ook lid wil blijven, is de installatie een feestelijk moment. De leiding van de groep geeft enkele weken van tevoren aan op welke dag de installatie zal plaats vinden, wat men hiervoor nodig heeft en hoe laat familie welkom is voor de ceremonie.

Het installeren is traditie. Na een middag vol activiteiten en uitdagingen waarin het aanstaande lid toont geschikt te zijn als scout, mag hij of zij dan voor het eerst zijn of haar blouse (iedere groep heeft een andere Scoutfit-kleur) dragen en krijgt tijdens de ceremonie de badges (installatieteken en speltakteken) en het naambandje van scouting St. Willibrord Goirle opgespeld (dat krijgt u van ons) en de MacLean das wordt omgedaan. Een dasring is optioneel. Een ceremonie is natuurlijk pas compleet als de wet en belofte afgelegd zijn. Hierna mag men feliciteren. Wie geïnstalleerd is, feliciteert met de linkerhand (want die zit dichtbij het hart). Nu mogen de badges en het naambandje vastgestikt worden.

Vanaf dat moment draagt ieder lid altijd het complete uniform: dat is de Scoutfitblouse, inclusief MacLean das en een blauwe broek. Indien groepen ook t-shirts hebben, mag dat ook samen met de das en blauwe broek gedragen worden, bv bij mooi weer en op kamp.
Bij officiële gelegenheden (denk aan deelname bij de dodenherdenking) wordt altijd de blouse gedragen.

Installatieteken:                    Voorbeeld van een speltakteken:                    MacLean das:

installatieteken   speltakteken bevers  MacLean das