Kampen en weekenden bij Scouting

Zomerkamp: Een week vol avontuur!

Elk jaar, aan het begin van de zomervakantie, verhuist onze vereniging naar een plek in het land. Een week lang dompelen we onze jeugdleden onder in avontuur, vriendschap en zelfontplooiing. Denk aan spannende speurtochten, kampvuren onder de sterrenhemel en het bouwen van hutten in het bos. Het is niet alleen leuk, maar ook een geweldige kans voor persoonlijke groei.

Weekendavonturen: Bos, gebouw en meer

Maar dat is nog niet alles! Naast het zomerkamp verzorgen we drie keer per jaar speciale weekenden. Voor de oudere speltakken duiken we het bos in voor avontuurlijke hikes, survivaltechnieken en teamwork. En voor de jongere leden organiseren we gezellige weekenden in ons eigen clubgebouw. Samen lachen, samen leren en samen ontdekken.

Waarom Scouting goed is voor kinderen

Bij Scouting geloven we dat avontuur de beste leermeester is. Onze activiteiten bevorderen niet alleen fysieke vaardigheden, maar ook sociale en emotionele ontwikkeling. Kinderen leren samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en grenzen verleggen. En dat alles terwijl ze plezier hebben en vriendschappen sluiten die een leven lang meegaan.