Lid worden

Vrijwilliger worden? Kik hier

Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 14 jaar kunnen worden aangemeld als (aspirant-)lid van Scouting Goirle. Momenteel is er bij diverse groepen direct plaats. Een kind kan eerst een middag komen proefdraaien. Bevalt het proefdraaien dan verwelkomen wij het kind graag als nieuw lid bij onze groep.

Wachtlijst

Kinderen jongeren dan 5 jaar worden op de wachtlijst geplaatst. De plaatsing op deze lijst gebeurt op datum van aanmelding. De eerst aangemelde kinderen staan hoger op deze lijst en komen dus eerder aan de beurt om deel te nemen aan de activiteiten.

Als het kind vervolgens gaat deelnemen aan de activiteiten, zal het als aspirant-lid meedraaien in de groep. Dit betekent, dat het kind nog geen uniform heeft en zich oriënteert op de groep. Na ongeveer 4 maanden zal gevraagd worden of het kind geïnstalleerd wil worden.

Contributie

Vanaf het aspirant-lidmaatschap betaalt u contributie voor het kind. Bij uw inschrijving zal de contributiebeheerder u vragen een automatische incasso in te vullen zodat e.e.a. vlot kan verlopen. De hoogte van de contributie is per speltak verschillend en loopt op van jong naar oud. Inbegrepen zijn:

  • alle kosten van de zaterdagmiddagen
  • kosten 2 – 3 weekenden (incl. maaltijden)
  • kosten zomerkamp (incl. maaltijden en huur accommodaties) *

Als dat het geval is, volgt een installatie waarbij het uniform “aangekleed” wordt. Vanaf dat moment is het kind lid van Scouting Goirle. Hier vind je meer informatie over het uniform of kijk bij Installatiebenodigdheden.

U kunt kinderen via internet opgeven door het aanmeldformulier in te vullen en te verzenden.

Vul de gegevens in en u zult binnen een paar werkdagen een bevestiging ontvangen van de inschrijving. In de meeste gevallen zal uw kind eerst op een wachtlijst geplaatst moeten worden. De plaats op die wachtlijst wordt bepaald door de leeftijd en de datum van opgave.

* Voor leden die na 1 januari lid zijn geworden rekenen we een éénmalige extra vergoeding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de wachtlijstbeheerder: verstuur e-mail